Vanliga frågor när du ska välja flyttfirma i Göteborg

Det finns vissa saker som är bra att tänka på innan det är dags för flytt för att göra den så smidig som möjligt. En utav de viktigaste delarna för en välplanerad och smidig flytt är just att välja rätt flyttfirma. När du ska flytta är det mycket som ska organiseras och planeras, och inte minst är det är en omfattande process där man gärna vill undvika att ägodelar går sönder eller försvinner.

Vi har samlat ihop de vanligaste frågorna om hur man väljer rätt flyttfirma i Göteborg, något som kan hjälpa till att både effektivisera din flytt och göra den smidig. Det finns mängder av flyttfirmor i stora flyttdjungeln – och det är inte alltid lätt att veta vilken man ska välja. Vi har tagit fram några tips till dig som förhoppningsvis kommer guida till att välja rätt flyttfirma!

Välj ExpressFlytt som din flyttfirma i Göteborg

Vad ska man tänka på när man väljer flyttfirma?

För att du inte ska råka ut för oseriösa flyttfirmor är det viktigt att lägga ner tid på att kolla upp referenser och recensioner. Se till att du väljer en flyttfirma som ger ett seriöst intryck och som har bra omdömen från tidigare flyttar i ditt område. Satsa gärna på en flyttfirma som är personlig, öppen och enkel att kommunicera med. Om det krånglar redan att få kontakt och pris för flytten – dra i handbromsen. Försök att undvika flyttfirmor med låga timpriser och kontant betalning. Kontrollera även att firman innehar försäkringar, F-skatt-sedel och trafiktillstånd.

En bra början är att be om offerter från olika företag för att avläsa hur prissättningen ser ut. Bland dessa flyttfirmor bör du även sträva efter välkända namn och de som ger ett seriöst intryck. Se förbi de annonser som låter för bra för att vara sanna – för ofta är de just det.

Vilka priser kan jag räkna med?

En annan återkommande fråga handlar om vilka priser man kan räkna med vid flytt i Göteborg. Kostnaden för en flytt i Göteborg med en bra flyttfirma styrs av olika faktorer: avståndet mellan adresserna och volymen på ditt bohag. Därtill påverkas priset av möjliga tilläggstjänster, så som flyttstädning. Det finns både städföretag och flyttfirmor i Göteborg som erbjuder flytthjälp till privatpersoner och företag. Oavsett om du låter pris, rykte eller utbud av tjänster avgöra vilket företag som ska anlitas rekommenderar vi starkt att du kontrollerar att företaget har aktuella tillstånd och försäkringar. Om du är ute i god tid så ökar du möjligheten att jämföra olika flyttfirmor och då kunna hitta den som har bäst pris.

Hur ska jag minska stressen inför min flytt?

Att flytta är inte något man gör varje dag. Det är därför det ofta blir så mycket mer jobb än vad man tänkt sig från början. Försök att planera i god tid och skriv upp dina aktiviteter som du behöver göra och notera dem i kalender. På så vis kan du hålla koll på var du är i processen med flytthjälpen. Ett tips är att anlita flyttstäd också, då detta kan vara en extra stressande del i flytten.

För det första är det bra att vara strukturerad i sin packning och märka de kartonger som man flyttpackar i. Detta eftersom att detta underlättar bland annat sedan när allt ska packas ur igen. Sedan är även bra att tänka på att inte packa så att kartongerna blir alldeles för tunga. Ett sätt är att varva mellan tyngre och lättare grejer i kartongerna.

Flytt i Göteborg