Hur man genomför en smidig flytt

När du ska flytta är det mycket som ska organiseras och planeras. Det är en omfattande process och man vill gärna undvika att ägodelar går sönder eller försvinner under själva skeendet. Nyckeln till organisation är i regel planering. Genom att planera din flytt och hur dina ägodelar ska flyttas från en plats till en annan motverkar du ineffektivitet och onödiga risker. Flyttkartonger av god kvalitet bör inköpas och även med råge. I många av fallen krävs det fler kartonger än man tror och det är inte roligt att behöva packa de sista tingen i plastpåsar.

Efter packandet

När kartongerna är packade och redo att flyttas bör de staplas ovanpå varandra, tre och tre men inte högre. Märk varje kartong med en etikett på kortsidan som indikerar kartongens innehåll. Det är smidigt att använda etiketter då dessa lätt kan rivas av och kartongen kan återanvändas till annat innehåll. Ömtåliga saker såsom porslin bör staplas på högkant med generösa mängder packpapper emellan för att undvika att något går sönder.

Låt inget gå till spillo

Tänk även på att utvinna utrymmena effektivt och framför allt ergonomiskt. Ett vanligt misstag är att packa för tungt, till exempel fylla en hel kartong med papper eller böcker. Undvik detta och blanda i stället lätta och tunga föremål i en och samma kartong, för att jämna ut vikten. Genom att komprimera föremålen utvinner du mycket yta. Rulla ihop sladdar, tejpa ihop saker som kanske fladdrar eller säras, klä in textilier i skyddande plast och så vidare. Ömtåliga saker såsom speglar och tavlor ska noggrant packas in i skyddande material såsom papper eller textilier och sedan läggas i separata kartonger. Se till att organisera föremål med liknande form tillsammans, exempelvis kvastar, gardinstänger, pinnar etcetera. Dessa kan organiseras i hopbundna buntar eller paket. Se till att införskaffa allt material som behövs och lite därtill så som tejp, packpapper, wellpapp, kartonger, bubbelplast etcetera.

Genom att följa dessa tips kommer du garanterat minimera risken för skador och ofördelaktiga incidenter genom hela din flytt!

Post navigation